Afbeelding

Inspiratie voor Lily League in proefkas bij Onings Holland

Algemeen

Bij Onings Holland zijn in februari weer de eerste lelies opgeplant voor de Dutch Lily Days. De jaarlijkse vierdaagse van de lelie krijgt dit jaar een extra wedstrijdelement mee.

Bezoekers en belangstellenden uit de hele wereld stellen met de Lily League de top-50 van mooiste en meest gewaardeerde lelierassen samen. Onings Holland neemt voor het zesde achtereenvolgende jaar deel aan de Dutch Lily Days, die dit jaar van 7 tot en met 10 juni worden gehouden.

Dutch Lily Days
Vijf jaar terug namen veredelaars en exporteurs het initiatief om de lelie een extra zetje in de rug te geven. Dat werden de 'Dutch Lily Days', een bundeling van de open dagen van alle veredelaars en exporteurs. Bezoekers van over de gehele wereld reageerden enthousiast op het initiatief. Al vijf jaar lang tonen de bezoekersaantallen een stijgende lijn. Om de zesde editie in 2016 weer op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen, is door Onings Holland de 'Lily League' in het leven geroepen. Zonder onderverdeling in type lelie kunnen lelie-liefhebbers, telers, veredelaars en exporteurs hun favorieten benoemen.

Groot aantal rassen
Onings Holland heeft al een groot aantal rassen opgeplant voor de Dutch Lily Days. Deze opplanting kunnen bezoekers zien in de kassen van het bedrijf uit  Poeldijk tijdens de Dutch Lily Days van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni. Op een touchscreen kunnen bezoekers hun voorkeuren aangeven. Ook online kunnen deelnemers hun voorkeur kenbaar maken. Van de meest genoemde lelierassen wordt een top-10 samengesteld. Die wordt na het sluiten van de lijnen op 14 juni officieel bekendgemaakt. De bezoeker die de voorkeuren van de markt het beste heeft aangevoeld (en het dichtst bij de uiteindelijke top-10 zit) wint een vliegticket  naar de Dutch Lily Days 2017 of een reischeque van maar liefst 1.000 euro.
Meer informatie is te vinden op de website www.lilyleague.com
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant