Afbeelding

Westland presenteert zich aan EU delegatie

Algemeen

Afgelopen week bezochten de permanente vertegenwoordigers van de 28 lidstaten van de EU, Coreper I, Westland.

Tijdens het bezoek, dat onderdeel was van een tweedaags programma in verband met het EU-voorzitterschap van Nederland, bezochten de leden met hun partners Koppert Cress. Doel van de reis was kennisoverdracht en beleving, waarbij de nadruk lag op duurzaamheid en innovatie.

Gezondheid & Geluk
De delegatie werd verwelkomd door wethouder Weverling (Internationalisering), waarna de heer Baan, eigenaar van Koppert Cress een inspirerend verhaal deed over de rol van de tuinbouw in welzijn en gezondheid. De kern van zijn betoog was dat Nederland gezondste delta van de wereld kan worden. Wethouder Weverling: "Het is goed voor Westland om de permanente vertegenwoordigers van de EU hier te ontvangen. Wij hebben namelijk de wereld veel te bieden als het gaat om onze innovaties, producten en ontwikkelingen op het gebied van voedsel, energie en techniek. Vandaag kwamen al deze aspecten bij elkaar en konden we laten zien waar het Westlandse Glastuinbouwcluster allemaal toe in staat is." 
De beleving werd ingevuld door chef Yuri Verbeek en bloemdesigner Pim van de Akker, beide iconen in hun vak, die creatieve smaakvolle invulling gaven aan het thema "Gezondheid & Geluk". 

Het Coreper is het hoogste ambtelijke voorportaal van de raad van Europa en bestaat uit de permanente vertegenwoordigers van de lidstaten. Het is daarmee een belangrijke schakel tussen het ambtelijke en het politieke niveau. Het Coreper heeft tot taak de werkzaamheden van de Raad voor te bereiden en de door de Raad verstrekte opdrachten uit te voeren.


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant