Afbeelding

Lelies krijgen een eigen top 50

Algemeen

Tijdens de Dutch Lily Days van 7 tot en met 10 juni krijgen lelies hun eigen 'hitparade'. Bezoekers van het event en andere belangstellenden kunnen vier dagen lang hun eigen voorkeur onder de verschillende lelietypen aangeven.

Aan de Lily League is meteen een prijsvraag gekoppeld. De inzender die de top-10 het beste voorspelt, kan rekenen op een reischeque. De Lily League is een initiatief van Onings Holland en staat open voor rassen van alle veredelaars wereldwijd.

Aandacht
'Met de Dutch Lily Days hebben we de lelie vijf jaar terug weer in het middelpunt van de belangstelling gezet', zegt Evert van Zanten. 'De introductie van de Lily League is een middel om het event, en daarmee de lelie, opnieuw op een verrassende manier onder de aandacht te brengen.' Daarvoor kunnen bezoekers ook tijdens de Dutch Lily Days van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni hun voorkeuren opgeven. 'Zij zijn volledig vrij in het noemen van hun top 10, ongeacht het type, de kleur, de veredelaar en de exporteur.' De lijnen sluiten pas op 14 juni zodat ook na het bezoek aan de proefkas nog een voorkeur kan worden aangegeven. Vanaf eind april kan via www.lilyleague.com alvast de voorkeur worden ingevuld en opgeslagen. Vanaf 7 juni kunnen de formulieren ook worden verzonden.

Deelname
Tijdens de Dutch Lily Days hangen in de kas van Onings touchscreens. Op die manier kunnen bezoekers heel eenvoudig hun eigen top-10 opgeven. Ook kunnen zij dit van 7 tot en met 14 juni online doen via www.lilyleague.com. De lelies met de meeste stemmen worden na de sluiting bekendgemaakt. Dan onthult de jury ook de bezoeker die de top-10 het beste heeft ingeschat. Voor de winnaar is er een gratis vliegticket  naar de Dutch Lily Days 2017 of een reischeque van maar liefst 1.000 euro beschikbaar. Van de vijftig meest populaire rassen wordt vervolgens een poster gemaakt, die aan elke deelnemer wordt toegezonden.

Actueel inzicht in voorkeuren
Evert van Zanten: 'Natuurlijk is het niet alleen maar een promotiestunt voor de Dutch Lily Days. De verkiezing van de mooiste lelies geeft de sector ook een actueel inzicht in de voorkeuren van de markt. Daar kan iedere bollenkweker en bloemenhandelaar weer zijn voordeel mee doen.'

Meer informatie is te vinden op de website www.lilyleague.com 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant